U trendu

SO Nikšić o priznanju počasnog građanina Đokoviću

NIKŠIĆ – Na predlog grdonačelnika Nikšića Marka Kovačevića, odbornici lokalnog parlamenta će na sednici 10. septembra razmatrati da najbolji teniser sveta, Novak Đoković, bude proglašen počasnim građaninom tog grada.

Kako je saopšteno iz Opštine NIkšić, Kovačević je prisustvovao sednici Komisije za dodelu javnog priznanja-počasni građanin, na kojoj je obrazložio svoj predlog da se Novaku Đokoviću dodeli ovo značajno priznanje Nikšića, što je i prihvaćeno.

Kovačević je istakao da je Novak Đoković, jedan od najboljih tenisera u istoriji ovog sporta, pored vrhunskih sportskih rezultata, osvojenih 20 titula na grend slem turnirima, prepoznat kao veliki humanista i filantrop.

„Ne zaboravljajući svoje porodične korene koji ga vežu za Nikšić i Crnu Goru, Đoković je bio jedan od najvećih donatora za izgradnju hrama Svetog Arhangela Mihaila u Jasenovom Polju, jedan je od ktitora pravoslavnog hrama Svetog Atinogena na Vučjem dolu, a u jeku pandemije izazvane virusom Covid19 učestvovao je u akciji doniranja respiratora Crnoj Gori.

Kovačević je istakao da je svojim likom i delom Đoković dostojan divljenja i uzor za sve generacije širom sveta, a dođelom priznanja- počasni građanin, Opština Nikšić želi da mu oda zahvalnost i veliko poštovanje, saopšteno je iz nikšićke opštine.

Đoković je 2015.godine dobio Nagradu oslobođenja Nikšića 18. septembar, a za nagradu ga je predložio Teniski klub „Nikšić“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.