U trendu

Šole trazi odlaganje odluke o tablicama bez zaplene i kazni

VAŠINGTON – Visoki savetnik američkog državnog sekretara Entonija Blinkena Derek Šole zatražio je večeras od premijera privremnih prištinskih institucija Aljbina Kurtija odlaganje primene novih pravila o registarskim tablicama bez zaplene i novčanih kazni.

„Razgovarao sam sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem o važnosti izbegavanja tenzija i odlaganja primene novih pravila o registarskim tablicama, bez zaplene ili novčanih kazni“, napisao je Šole na Tviteru.

Dodao je da je u razgovoru bilo reči i o partnerstvu Vašingtona i Prištine i „zajedničkim ciljevima unapređenja evropskih i evroatlantskih integracija Kosova“.

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti saopštio je danas da odluka o zameni registarskih tablica ostaje na snazi, ali uz izmene koje podrazumevaju da puna primena RKS tablica počne posle 21. aprila iduće godine.

Kurti je posle sednice vlade rekao da je doneta odluka da od 1. do 21. novembra Srbima koji nisu preregistrovali vozila na „RKS“ tablice budu izrečene opomene.

Dodao je da će od 21. novembra do 21. januara iduće godine biti primenjene novčane kazne, a od 21. januara do 21. aprila Srbi bi trebalo da koriste probne tablice.

Posle toga, kako je naveo, na KiM neće biti dozvoljene druge registarske oznake osim „RKS“, prenosi Reporteri.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar