U trendu

Spasilački pas Zigi otkrio još jednu živu osobu ispod ruševina u Turskoj

ANKARA – Spasilački pas Zigi, član tima Srbije u akciji u Turskoj, danas je otkrio još jednu živu osobu ispod ruševina nakon razornog zemljotresa koji je u ponedeljak pogodio tu zemlju i susednu Siriju.

Kako je navelo Ministarstvo unutrašnjih poslova u objavi na Fejsbuku, Zigi je potvrdio sumnje da se ispod ruševina nalazi živa osoba, koju su izvukle strane spasilačke službe na terenu.

„Zigi je još jednom pokazao zašto ga smatramo ravnopravnim članom Specijalističkog tima za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije“, navodi se u objavi.

Vođa specijalnog tima spasilaca MUP-a Srbije Davor Vidović rekao je su tokom današnjeg dana pripadnici Sektora za vanredne situacije radili na više lokacija pretrage terena za nestalima u Turskoj.

„Tokom tih akcija, izvučeno je više tela nastradalih osoba i organizovana je podrška stranim timovima u pretrazi terena, korišćenjem specijalističke oprema i spasilačkog psa“, izjavio je Vidović za RTS.

Istakao je da je situacija na terenu i dalje veoma dramatična i poručio da će članovi tima ostati na terenu dokle god se od njih to zahteva.

Nakon razornog zemljotresa koji je u ponedeljak pogodio Tusku i Siriju, 45 pripadnika Specijalističkog tima za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrasnjih poslova iz Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Užica, Valjeva, Niša i Bora, kao i spasilački pas Zigi poslati su da pomognu turskom narodu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar