U trendu

Specijalci uleteli u pogresan stan-za izvinjenje bon 50 evra

BERLIN – Pripadnici specijalne jedinice nemačke policije (SEK), krajem januara u Esenu, uleteli su u pogrešan stan i sada se izvinili vlasniku jednim bonom od 50 evra za kupovinu na Amazonu.

U ranim jutarnjim satima 25.januara pripadnici SEK upali su u pogrešan stan, pošto su pogrešili sprat.

Razbili su vrata stana i ubacili i šok bombe, ali kada su krenuli da hapse osobe u stanu, ustanovili su da su pogrešili.

Studentu, kojeg su probudili, sada je uručeno izvinjenje u obliku bona za kupovinu na Amazonu, što on smatra neprikladnim.

Student, kojeg zastupa advokat Jerg Hufer, tvrdi da su policajci ubacili suzavac i da su mu držali pištolj uperen u glavu, zbog čega i dalje ima posledice.

Policajci, međutim, negiraju tvrdnje da su držali pištolj uperen u glavu studenta i da su koristili suzavac, navodeći da hitna pomoć koja je pozvana kod stanara nije ustanovila nikakve povrede.

Advokat tvrdi da je njegov štićenik suočen sa posledicama da ne može da zaspe, niti radi, i da je zbog toga zatražop psihološku pomoć.

Policija je preuzela troškove popravke nastale štete u stanu i medicinskog tretmana mladića.

A kao izvinjenje uručila mu je još jedan bon u vrednosti od 50 evra za kupovinu na Amazonu.

Advokat smatra da njegov štićenik ima pravo na petocifreno obeštećenje od policije.

A što je zanimljiv detalj, osumnjičeni za krivično delo, kojeg je tada tražila policija, samo je na kratko bio priveden.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar