U trendu

SPP traži procesuiranje zbog negiranja Srebrenice

PODGORICA – Stranka pravde i pomirenja (SPP) pozvala je Ministarstvo unutrašnjih poslova i Upravu policije da procesuiraju građane koji su ispred Radio-televizije Crne Gore (RTCG), kako navode, „javno negirali genocid u Srebrenici“.

Grupa građana protestovala je sinoć ispred zgrade RTCG, zbog emitovanja filma “Quo Vadis, Aida?“ na Javnom servisu, jer smatraju da to ostvarenje ne doprinosi rasvetljavanju činjenica.

Na ulazu u zgradu postavili su transparent „Srebrenica nije genocid“.

Osuđujući ovaj protest, iz SPP kažu da je u pitanju „besramno negiranje genocida od nacionalističkih organizacija koje volšebno pokušavaju da se sakriju iza prefiksa ‘pravoslavne organizacije'“.

SPP je pozvao MUP i Upravu policije da u, kako su saopštili, najkraćem roku identifikuju i procesuiraju sve odgovorne, koji su, kako navode, „sramnim transparentom pokušali da zasene deo istine koja je sinoć prikazana na RTCG kroz film ‘Quo vadis Aida'“, preneo je portal RTCG.

Reč je o filmu bosansko-hercegovačke rediteljke Jasmile Žbanić o kojem u javnosti regiona postoje različita mišljenja, a pretežu ona da je pomenuti film propagandnog karaktera i da ne održava istinu o ratnim dešavanjima tokom građanskog rata u BiH.

Iz SPP-a su podržali menadžment RTCG, zbog odluke da film prikažu na Javnom servisu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.