U trendu

Sprečen bombaški napad u Podgorici

PODGORICA – Policija je uhapsila tri osobe iz Podgorice, osumnjičene da su planirale da izvrše bombaški napad u glavnom gradu, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

Policija je u Danilovgradu, postupajući na osnovu operativnih saznanja, kontrolisala vozilo u kojem su bili Podgoričani I.V. (38) N.M. (36) i u automobilu su pronašli ručnu bombu M-75 sa osiguračem, prenosi RTCG.

„Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su I.V. i N.M imali nameru da upotrebom bombe izvrše teško krivično delo u jednom naselju na području Podgorice u čemu su sprečena brzom reakcijom policije“, saopštila je Uprava policije.

Policija sumnja da je bomba, kupljena od D.B. (35) iz Plužina. Službenici OB Danilovgrad su pronašli i vozilo marke „VW Polo“ za koje sumnjaju da je ukradeno.

„O događaju je obavešten nadležni državni tužilac koji je naložio da se I.V, N.M. i D.B. uhapse i da se privedu uz krivičnu prijavu, zbog sumnje da su počinili krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Pronađeni predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi veštačenja“, saopšteno je iz Uprave policije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.