U trendu

Srbi u Libiji oteti greškom?

Srpske diplomate u Libiji Slađana Stanković i Jovica Stepić greškom su oteti u gradu Sabrati, jer su otmičari mislili za njih da su Ukrajinci, prenose beogradski mediji od dobroobaveštenih diplomatskih izvora.

Stankovićeva i Stepić su živi i zdravi, otmičari ih drže negde u Sabrati i traže način kako da ih puste a da se bezbolno izvuku iz cele situacije, prenose beogradski mediji.

„Naše državljane otela je grupa koja sebe predstavlja kao vlast u Sabrati. Cilj im je bio da otmu ukrajinske državljane u znak odmazde za nedavnu otmicu grupe Libijaca u ovoj zemlji. Imali su informaciju da će u nedelju putem Tripoli – Sabrata, u isto vreme kada i srpska, proći i delegacija ukrajinske ambasade. Međutim, došlo je do greške u organizaciji, pa su oteli naše ljude“ , kaže sagovornik  „informera“ iz diplomatskih krugova i dodaje:

„Oni sada drže Slađanu i Jovicu u Sabrati, njih dvoje su, srećom, živi i zdravi, a otmičari traže način kako da ih bez posledica puste na slobodu. Zbog toga se uopšte više ne pregovara o visini otkupa, niti se otmičari javljaju sa drugim zahtevima. Očekujemo da se sve ovo brzo razreši.“

Inače, u Libiju je juče otputovala delegacija Ministarstva spoljnih poslova predvođena državnim sekretarom Veljkom Odalovićem i ljudima iz bezbednosnih službi koji bi trebalo da pregovaraju sa otmičarima i oslobode naše državljane.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar