U trendu

Srpski paprikas i muckalica osvajaju Japan u godini jubileja

TOKIO, 20. jula (Tajnug) – Srpski paprikaš, kao gotovo jelo pojavio se na japanskom tržištu, pola godine nakon što je kompanija Macubara Fud koja ga prodaje, prvo Japancima ponudila srpsku mućkalicu.

„Paprikaš na pakovanju ima utisnut logo 140 godina prijateljstva Srbije i Japana, a recept je obezbedila Ambasada“, rekla je ambasador Srbije u Tokiju Aleksandra Kovač za Tanjug uz zahvalnost japanskoj kompaniji na poverenju i spremnosti da nastavi da promoviše srpsku nacionalnu kuhinju .
Kako kaže mućkalica, koju je ta kompanija iz Fukuoke plasirala u decembru postigla je veliki uspeh što, kako je dodala, dokazuje i TV Fuđi, jedna od najpoznatijih privatnih medijskih kuća u Japanu, koja je organizovala „Srpski festival“ i u svom restoranu za zaposlene, služila srpsku mućkalicu

Ambasadorka je rekla da je Festival usledilo nakon gledanih serijala o srpskoj kulturi i kuhinji prikazivanog na popularnom Jutjub kanalu te televizije – Vorld baz kuking (World Buž Cooking), na kome je Srbija jedina zemlja koja je predstavljena dva puta.

Dodala je da je mućkalica „osvojila“ već jedan japanski univerzitet, i da se očekuje njen dalji plasman.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar