U trendu

Šta su o Bregzitu izjavili poznati Britanci? (foto, video)

Neki Bregzit nazivaju najvećom političkom promenom od raspada Sovjetskog saveza, a kao i svaka velika promena i ova je izazvala niz reakcija slavnih Britanaca od kojih su mnogi liberali pa samim tim su i očekivani zgroženi izlaskom današnjim dešavanjima.

Gitarista legendarnih The Smithsa, Džoni Mar na Tviteru je objavio: „Nikad nisam bio srećniji što sam deo manjine. Niko nikada nije rekao da većina zna šta radi. A upravo je to razlog zbog kog se mi ostali moramo držati zajedno“.

Mladi pevač Oli Aleksander se kratko osvrnuo na situaciju pa je u svom stilu opsovao na Tviteru.

https://twitter.com/lilyallen/status/746222114504466432

Ed Simons iz  benda The Chemical Brothers napisao je: „Obeshrabren, tužan, preplašen i ljut… Ne mogu ovo da razumem“, a kasnije je dodao i: „Neverovatni prizori glupih starih ljudi koji proglašavaju pobedu dok njihove ušteđevine, penzije i vlasništvo nestaju. Idioti“.

Voditelj Džon Oliver takođe se osvrnuo na Bregzit.

Poznati autor mega popularnog Harija Potera, J.K. Rouling, napisala je: „Mislim da nikada nisam više želela čaroliju. Škotska će sada zatražiti nezavisnost. Kameronovo nasleđe slomiće dve unije. Ništa od toga nije trebalo da se dogodi“.

S njom se složio i pevač grupe Belle and Sebastian Stjuart Murdok, koji je napisao: „Tužno, tužno, tužno. Evropo, čini mi se da narod Škotske neće još dugo biti daleko od vas. Možda je ovo novi početak“.

Glumac Robert Veb, koji se oko cele priče i ranije aktivirao i učestvovao u kampanji za ostanak, napisao je: „Žao mi je, deco, Engleska ponovno sanja. Ali glavu gore, treba videti šta se može učiniti“.

Lili Alen je napisala: „Dakle, sad smo stvarno, stvarno sjebani. Plačem od Svindona i čak se ni ne šalim“.

U priču se uključila i Šer koja je napisala: „Ovo je najbolja odluka za građane Velike Britanije“. Ipak, kasnije je objasnila: „Molim se da je ovo najbolja odluka za građane Velike Britanije“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.