U trendu

Sukob na aerodromu u Kabulu, jedna osoba stradala

KABUL – U vatrenom okršaju na jednoj od kapija međunarodnog aerodroma u Kabulu, rano jutros poginuo je najmanje jedan avganistanski bezbednosni službenik, saopštili su nemački zvaničnici.

Pucnjava u blizini vojne strane aerodroma dolazi u trenutku kada su talibani poslali borce na sever kako bi se suočili sa pobunjenicima koji su ustali protiv talibana koji su pre više od nedelju dana u, munjevitoj ofanzivi, zauzeli čitavu državu.

Pucnjava, u kojoj je stradao avganistanski oficir, izbila je u blizini severnih kapija aerodroma, što je, kako ocenjuje Rojters, ista scena haosa kao u subotu kada je ubijeno sedam avganistanskih civila.

Ostalo je, međutim, nejasno ko je otvorio vatru, kao i okolnosti pucnjave oko 6.45 po lokalnom vremenu.

Nemačka vojska je u tvitu objavila da je jedan pripadnik avganistanskih snaga bezbednosti ubijen, i da su još trojica ranjena od strane „nepoznatih napadača“.

Američka vojska i NATO nisu odmah izvestili o pucnjavi, a talibiani takođe nisu ništa saopštili o incidentu.

Iako su snage bezbednosti avganistanske centralne vlade u velikoj meri doživele poraz ili su pobegle pred talibanima, neki naoružani Avganistanci su i dalje na aerodromu u Kabulu i pomažu zapadnim zemljama, dok drugi rade na evakuaciji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.