U trendu

Supruga premijera Izraela Sara Netanjahu optužena za proneveru

Protiv supruge premijera Izraela Benjamina Netanjahua, Sare Netanjahu danas je podignuta optužnica za navodnu sistematsku proneveru u visini od više stotina hiljada šekala ( više desetina hiljada dolara) zbog troškova za obroke u premijerskoj rezidenciji.

Optužnica je podignuta i protiv bivšeg zamenika generalnog direktora premijerovog kabineta Ezre Saidofa u jerusalimskom okružnom sudu.

Njih dvoje su optuženi za tešku prevaru i izneveravanje poverenja, izmedju ostalog prenose izraelski mediji.

U nacrtu optužnice je navedeno da je Sara Netanjahu dala instrukcije zaposlenima u rezidenciji premijera da naručuju jela u vrednosti od 99.000 dolara iz skupih restorana u periodu od 2010. do 2013. godine, čime su kršena pravila o zabrani poručivanja jela van rezidencije kad u njoj radi kuvar.

Istražitelji ovog slučaja su sakupili dokaze iz kojih se navodno vidi da je premijerova supruga naredila da se angažovanje kuvara u rezidenciji sakrije i da je bila svesna da poručivanje jela van rezidencije jeste kršenje pravila.

Optužnica je podignuta nakon bezuspešnih pokušaja da se nadje rešenje s tužiocima jer je Sara Netanjahu odbila da plati rezidenciji vrednost poručenih jela i da prizna optužbe protiv nje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.