U trendu

Švedska će ubuduće tajiti lokacije izbegličkih centara

Švedska Agencija za imigracije saopštila je danas da više neće javno objavljivati lokacije centara u kojima će biti smeštene izbeglice, nakon što je širom zemlje došlo do 20 požara, od kojih su mnogi bili podmetnuti, u kojima su ili potpuno uništeni ili onesposobljeni takvi centri.

Portparol Agencije Johana Ur je izjavila da će lokacije takvih centara ubuduće „biti nekako držane u tajnosti“, pri čemu još nije odlučeno kako će se to sprovesti, prenela je agencija AP.

Poslednjih nedelja je u Švedskoj bilo više podmetnutih požara u centrima za azilante ili zgradama koje je trebalo da budu korišćene u tu svrhu usled velikog priliva izbeglica sa Bliskog Istoka.

Švedske vlasti procenjuju da će u tu zemlju do kraja godine stići oko 190.000 izbeglicama, po čemu je ta zemlja u Evropskoj uniji odmah iza Nemačke.

Agencija za imigracije je prošle nedelje nazvala nerealnom ideju jedne švedske opštine da se lokacije izbegličkih centara drže u tajnosti, ali je promenila mišljenje nakon što su jutros izbila dva nova požara u tim zgradama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar