U trendu

Tegeltija: Odluka o OB unutrašnje političko pitanje BiH

OHRID – Predsedavajući Veća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija izjavio je danas da je odluka o „Otvorenom Balkanu“ unutrašnje političko pitanje BiH i da nema veze sa ratom u Ukrajini i sankcijama protiv Rusije.

Tegeltija je u Ohridu, gde je u svojstvu posmatrača učestvovao na samitu Otvoreni Balkan, rekao da sledi donošenje političke odluke o pristupanju BiH toj inicijativi i dodao je teško govoriti o razlozima zašto ta odluka još nije doneta.

„Niko od onih koji treba da donesu tu odluku nije izašao i rekao zašto je protiv Otvorenog Balkana, da li zbog straha da je to zamena za evropske integracije, da li zbog nekoga ko je predložio tu inicijativu“, rekao je Tegeltija na pres konferenciji na pitanje novinara šta je uticalo da se predomisli i da se založi za pristupanje BiH Otvorenom Balkanu.

Tegeltija je rekao da je bilo pokušaja da se o toj odluci razmatra na današnjoj sednici Predsedništva BiH, ali da nije bilo spremnosti da se o tome razgovara i da ta tačka nije uvrštena u dnevni red sednice.

Izrazio je uverenje da će poslovna zajednica i javnost u BiH izvršiti „adekvatan pritisak“ na donosioce političkih odluka kako bi, kaže, BiH pristupila Otvorenom Balkanu.
Dodao je da će upotrebiti svu energiju da ubedi protivnike te inicijative da ona donosi dobro i poslovnoj zajednici i građanima u BiH.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar