Tilerson: Sankcije ostaju dok se Rusija ne povuče s Krima

Ministar inostranih poslova SAD Reks Tilerson rekao je danas u Beču da će sankcije Rusiji ostati do se njene vojne snage ne povuku s Krima.

Obraćajući se na zasedanju Saveta ministara OEBS Tilerson je oštro kirtikovao odluku Rusije u ukrajinskom konfliktu, te poručio da SAD nikada neće prihvatiti „okupaciju i pokušaj aneksije Krima“.

„Sanckcije SAD ostaju na snazi sve dok Rusija ne povuče oružane snage iz Donbasa“, poručio je Tilerson.

Rusija naoružava i obučava tamošnje separatiste, rekao je šef američke diplomatije i dodao da je ove godine u konfliktnom području ubijeno više ljudi nego prošle godine.

„Moramo poštovati pravo svake države da samostalno bira svoju političku budućnost“, rekao je Tilerson u vezi s rukovodstvom Ukrajine.

Prethodno je i estonski šef diplomatije Sven Mikser kritikovao „rusku agresiju“ na Ukrajinu.

„Nelegalna aneksija Krima je doprinela izbijanju novog tamnog perioda za OEBS“, rekao je Mikser te dodao da Moskva mora da poštuje svoje međunarodne obaveze i obnovi teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine.

(Tanjug)

2 komentara
  1. Lokum

    „Moramo poštovati pravo svake države da samostalno bira svoju političku budućnost“,A šta je sa SRBIJOM.Da nije smiješno bilo bi žalosno „prijatelju“Tilersone..Pa Krim se odvojio referendumom i bez ispaljenog metka..Dok ste vi NATO ubice oteli naše KOSOVO silom,bombama a i još nas trujete „osiromašenim uranijumom“..Ovo što si rekao zvući cinički od vas ali ništa neočekivano..kad znamo kakvi ste i šta sve radite po ovom crnom Svijetu..A što se tiče sankcije za RUSE,,mnogo se oni nasekiraše i eto vidimo Rusija propade..A budžet i ekonomija im je veća nego ikada!! Ovo se zove Crni Humor u izvođenju Kauboja ili prosto rečebo Jenkija!!

  2. Zoran Zemun

    „Moramo poštovati pravo svake države da samostalno bira svoju političku budućnost“, hahahhahaha, vazi samo za neke: siptari, ustase i ostala sortirana govna

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike