U trendu

Timermans: Održavaje stvari kave jesu nije opcija za Evropu

BRISEL, 27. maja ( Tanjug) – Vodeći kandidat evropskih Socijalista i Demokrata Frans Timermans pozvao je sve demokratske i progresivane snage u Evropskom parlamentu da zajedno rade na programu za budućnost EU. Timermans je ocenio da održavanje stvari onakvim kakve jesu, za šta se zalaže Evropska narodna partija, nije opcija za Evropu.

”Želim progresivnu i dinamičnu platformu, pri čemu stabilnost nije prva stvar na koju posmislim kda pomsilim na Evropu. Stabilnost znači održavati stvari onakvim kakve su. Mislim da to nije ono što Evropi treba. Evropa treba da dinamično gleda ka budućnosti i preuzme odgovarajuće korake da približi budućnost”, poručio je Timermans.

Kandiat socijaldemokrata za predsednika Evropske komisije naglašava da su i konzervativci i socijaldemokrate posle ovih evropskih izbora izgubile mesta u Evropskom parlamentu i da po prvi put nemaju većinu.

”Postaje sve teže da se formiraju koalicije. Ali zbog osvojenih preko 150 glasova, mi imamo odgovornost da uradimo nešto pozitivno za EU, a za to nam je potrebna koalicija”, rekao je Timermans.

On je nagasio da su Socijalisti i Demokrate spremini da rade sa svim progresivene snage u Parlamentu u pokušaju da nađu ”zajednički program za narednih pet godina koji će pripremiti Evropu za 30 godina koje dolaze”.

Timermans je odbacio jedino saradnju sa evropskom ekstremnom desnicom.
Kao priorite politike socijaldemkrata, naveo je klimatske promene, socijalnu pravdu i poresku politiku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.