U trendu

Tokajev: Dao sam naredenje da se na teroriste puca bez upozor

ALMATI – Predsednik Kazahstana Kasim Žomart Tokajev izjavio je u obraćanju naciji da je izdao naređenje da se otvara vatra na teroriste bez upozorenja.

Tokajev je rekao da u sukobima koji su izbili u Kazahstanu zbog poskupljenja goriva povrđeno i stradalo stotine civila i vojnika, prenosi RIA Novosti pozivajući se na TV Habar 24.

Naveo je da su vlasti prihvatile sve zahteve demonstranata koji su izneti na miran način i da je u razgovorima sa mirnim demonstrantima nađen kompromis i rešenja za goruće socijalno-ekonomske probleme, ali da vlada ne namerava da pregovara sa teroristima.

„Iz inostranstva se upućuju pozivi stranama da pregovaraju o mirnom rešavanju problema. Kakva glupost, kako može biti pregovora sa kriminalcima i ubicama?“, rekao je Tokajev.

Naglasio je da će snage bezbednosti završiti operaciju „do kraja”, a prema njegovim rečima, „ko se ne preda, biće uništen“.

Tokajev je rekao da su podstrekači nemira bile „strane figure“, a da je Almati napalo, kako je rekao „20.000 bandita“.

Predsednik Kazahstana je najavio da će, kako se situacija bude stabilizovala, rukovodstvo zemlje postepeno ukidati vanredno stanje u regionima i uključivati internet.

Tokajev je zahvalio ruskom lideru Vladimiru Putinu na brzom odgovoru na njegov apel za mirovne snage ODKB-a.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar