U trendu

Tomašević: Građani rekli „da“ promeni

ZAGREB – Kandidat za gradonačelnika Zagreba iz platforme leve orijentacije „Možemo“ Tomislav Tomašević, koji ubedljivo vodi u trci za lidera hrvatske prestonice, ocenio je sinoć da su građani pokazali da žele promenu.

„Danas smo u Zagrebu napravili jedan i po od dva koraka da oslobodimo grad od korupcijske hobotnice. Potrebno je samo pola koraka da promenimo model upravljanja gradom i da uhvatimo korak s evropskim metropolama“, rekao je Tomašević, koji je, prema rezultatima izbora na osnovu 95,05 odsto obrađenih biračkih mesta, osvojio 44,91 odsto glasova.

Tomasević je naveo da su „večeras građani jasno rekli da promeni“.

„Glasno su rekli da kao grad Možemo! Da možemo zelenije, pravednije, transparentnije, bolje. Ovaj grad ne pripada interesnoj kliki, on pripada svima nama. Zato je Zagreb naš. Od Sesveta do Podsuseda, ostavili smo srce na terenu“, rekao je Tomašević.

Tomašević je dodao da je potreban još jedan korak za promenu, koja se, kako je naveo, već vidi i već oseća, prenosi hrvatski Index. „Imamo golemu prednost, ali nema opuštanja, pred nama je dve nedelje borbe i daćemo sve od sebe. Vodićemo i dalje pozitivnu kampanju, nećemo se služiti prljavim trikovima. Pobedićemo uzdignute glave i moći ćemo svima pogledati u oči. Pobedićemo bez da smo prodali dušu. Ovaj grad će biti bolje mesto života za sve“, poručio je Tomašević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.