Tramp: Imenovanje savetnika strašno povređuje našu zemlju

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je danas da imenovanje bivšeg direktora FBI Roberta Milera za specijalnog savetnika za nadzor savezne istrage o navodnoj koordinaciji između Rusije i njegove predizborne kampanje predsednika „povređuje našu zemlju strašno“ i pokazuje koliko su zapravo SAD podeljenje.

„Verujem da povređuje našu zemlju strašno, jer pokazuje da smo podeljena, izmešana i neujedinjena zemlja“, rekao je Tramp, prenosi Rojters.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odbio je da komentariše postavljanje bivšeg direktora FBI za specijalnog savetnika.

Kako je AP ranije preneo, imenovanje je usledilo u vreme dok demokrate sve glasnije pozivaju da se neko izvan Ministarstva pravde bavi tom politički obojenom istragom. Ministarstvo pravde saopštilo je da je Miler podneo ostavku u privatnoj advokatskoj firmi kako bi mogao da preuzme posao specijalnog savetnika.

Miler je imenovan za direktora FBI-ja 2001. godine, a penzionisao se 2013. godine, posle čega ga je na tom mestu zamenio Džejms Komi.

Predsednik SAD Donald Tramp je prošle nedelje smenio Komija sa mesta direktora FBI-ja, koji vodio istragu o navodnoj umešanosti Rusije u američke predsedničke izbore 2016. godine.

Imenovanje Milera usledilo je nakon što su mediji objavili da je Komi napisao da mu je Tramp na sastanku u Beloj kući u februaru tražio da okonča istragu o njegovom bivšem savetniku za nacionalnu bezbednost Majklu Flinu, što je Bela kuća negirala.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike