U trendu

Tramp: Ivanka nije ucestvovala u proveri izbornih rezultata

VAŠINGTON – Ivanka Tramp nije učestvovala u proveri izbornih rezultata, već se „odavno isključila“, rekao je bivši američki predsednik Donald Tramp komentarišući to što se njegova kćerka distancirala od njegovih tvrdnji o masovnoj izbornoj prevari.

Prethodno je Komisija američkog Predstavničkog doma, koja istražuje upad u Kapitol u januaru 2021. godine, objavila do sada neviđen snimak na kojem se vidi kako Ivanka Tramp, inače i nekadašnja visoka savetnica Trampa, svedočila je da prihvata mišljenje tadašnjeg državnog tužioca Vilijama Bara da nije bilo izborne krađe.

„Ivanka Tramp nije učestvovala u gledanju ili razmatranju izbornih rezultata. Ona se odavno od tada ođavila i, po mom mišljenju, samo je pokušavala da poštuje Bila Bara i njegov stav kao državnog tužioca“, naveo je Tramp na svojoj društvenoj platformi Truth Social, a prenosi Si-En-En.

On je Bara nazvao kukavicom, a nastavio je da tvrdi da su izbori bili namešteni, dodaje Bi-Bi-Si.

Prethodno je komisija Predstavničkog doma američkog Kongresa koja istražuje pobunu i upad na Kapitol 6. januara 2021, krivicu za te događaje je pripisala Donaldu Trampu, navodeći da nije reč o spontanim neredima već „pokušaju puča“ i direktnom rezultatu pokušaja poraženog predsednika da poništi rezultat izbora 2020.

Uz emitovanje 12-minutnog video snimka smrtonosnog nasilja, koji do sada nije javno prikazan, i iznenađujuća svedočenja najbližih Trampovih saradnika, komisija je uz brojne detalje iznela argument da su Trampove ponavljane laži o izbornoj prevari i javni pokušaj da zaustavi proglašenje pobede Džozefa Bajdena doveli do napada i ugrozili američku demokratiju.

Komisija je emitovala video snimak, koji ranije nije javno prikazan, u kojem bivši sekretar za pravosuđe Bil Bar izjavljuje da je rekao Trampu da su tvrdnje o nameštenim izborima obična glupost.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar