U trendu

Tramp stigao u Japan

Američki predsednik Donald Tramp počeo je svoju prvu azijsku turneju posetom Japanu, koji je, po dolasku, nazvao „cenjenim partnerom i ključnim saveznikom“. 

Tramp je jutros sleteo u vazduhoplovnu bazu Jokota u blizini Tokija nakon posete Perl Harboru gde je razgovarao sa američkim vojnim zvaničnicima o pretnji koju predstavlja severnokorejski nuklearni program.

Japanski premijer Šinzo Abe naveo je na društvenoj mreži Tviter da je „svim srcem“ dočekao Trampa i postavio fotografiju sa američkim predsednikom u kantri klubu Kasumigaseki kod Tokija.

Nakon ručka, Šinzo Abe i Donald Tramp počeli su partiju golfa u kojoj im se pridružio japanski profesionalac Hideki Macujama.

Tramp je izjavio da je partnerstvo SAD i Japana pokazatelj „transformativne moći slobode“, dodajući da su te dve zemlje ranije ratovale, ali da su sada prijatelji i partneri.

Donald i Melanija Tramp biće večeras gosti Šinza Abea i njegove supruge Aki na svečanoj večeri.

Uoči posete Japanu, Tramp je govorio novinarima u avionu o situaciji sa Severnom Korejom navodeći da ta zemlja predstavlja „veliki problem“ koji mora biti rešen.

Američki predsednik će u okviru azijske turneje posetiti i Južnu Koreju, Kinu, Vijetnam i Filipine. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar