Tramp uputio saučešće Putinu, UN osudile „varvarski napad“ u ruskom metrou

Tramp uputio saučešće Putinu povodom napada

Američki predsednik Donald Tramp izrazio je saučešće predsedniku Rusije Vladimiru Putinu povodom eksplozije u metrou u Sankt Peterburgu u kojoj je poginulo 11 osoba, a povređeno 45 ljudi, saopštila je Bela kuća.

„Predsednik Tramp ponudio je punu podršku vlade Sjedinjenih Država u odgovoru na napad i privođenju odgovornih pravdi“, navedeno je u saopštenju, prenosi Rojters.

Kako se navodi, Tramp i Putin saglasili su se u telefonskom razgovoru da terorizam mora da bude poražen odlučno i brzo.

UN osudile „varvarski napad“ u ruskom metrou

Savet bezbednosti UN osudio je danas „varvarski i kukavički teroristički napad“ u metrou Sankt Peterburga, u kome je 11 osoba poginulo, a više desetina povređeno.

Svih 15 članica Saveta bezbednosti UN zatražilo je da se počinioci napada izvedu pred pravdu, navodi se u saopštenju, usvojenom na početku mesečnog predsedavanja SAD tim telom, prenosi AFP.

Američka ambasadorka pri UN Niki Hejli saopštila je ranije da su slike iz Sankt Peterburga „slama srce“.

„Budite sigurni da će SAD podržati Rusiju u borbi protiv ekstremista koji nastavljaju da besmisleno povređuju nevine ljude“, navela je ona u saopštenju.

Kako se navodi, niko još nije preuzeo odgovornost za napad, koji se desio nakon što je Islamska država pozvala na napade na Rusiju, kao odgovor za njenu vojnu intervenciju u Siriji protiv džihadista.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike