U trendu

Tuniski demonstranti zapalili policijsku stanicu

TUNIS – Tuniski demonstranti, besni zbog odluke vlasti da ponovo otvore kontrolisanu deponiju u gradu Agareb na jugu zemlje, zapalili su danas policijsku stanicu, saopštili su svedoci incidenta.

Do eskalacije protesta, kako navodi agencija Rojters, došlo je dan nakon smrti muškarca izazvane gušenjem zbog suzavca koji je ispalila policija, a prema rečima njegove porodice i svedoka.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da muškarac nije učestvovao u protestima i da je preminuo u svojoj kući, šest kilometara dalje od mesta gde je bačen suzavac.

Do nasilnih sukoba došlo je na ulicama grada kada je policija ispalila suzavac kako bi rasterala demonstrante koji su pokušavali da blokiraju puteve i gađaju ih kamenjem.

Deponija Agareb, koja je na 20 kilometara od grada Sfaksa, zatvorena je ove godine nakon što su se stanovnici žalili na širenje bolesti u, kako su opisali, ekološkoj katastrofi.

Zatvaranje je dovelo do toga da se hiljade tona kućnog otpada nakuplja oko mesec dana na ulicama, pijacama i bolnicama Sfaksa, drugog po veličini grada u Tunisu, a što je navelo hiljade ljudi na proteste.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar