U trendu

Turković: Destabilizacija BiH destabiizuje region

SARAJEVO – U Sarajevu su se danas sastali šef hrvatske dilomatije i ministarka spoljnih poslova u Savetu ministara BiH, Gordan Grlić Radman i Bisera Turković, koja je izjavila da „destabilizacija BiH ne može proći bez destabilizacije celog regiona“.

Turković je rekla da je svima u BiH stalo da region bude miran, prosperitetan i da idemo u pravom pravcu.

“Naša vrata su uvek otvorena kao što su i vrata Hrvatske otvorena za Bosnu i Hercegovinu”, rekla je ona i ocenila da je razgovor sa šefom hrvatske diplomatije bio „vrlo otvoren i sadržajan“.

Dodala je da budući da je reč o dvema država koje dele mnogo toga ima i otvorenih pitanja, što je, kazala je normalno.

Važno je, kaže, konstatovati da se otvara mogućnost za napredak i rešavanje onih pitanja koja opterećuju odnose dveju država već duže vreme.

“Saglasni smo da se pitanje ispunjavanja 14 prioriteta za napredak ka Evropskoj uniji mora vratiti u fokus i osigurati puna funkcionalnost institucija BiH. Destabilizacija BiH ne može proći bez destabilizacije celog regiona, a nama je svima stalo da region bude miran, prosperitetan i da idemo u pravom pravcu”, navela je, između ostalog, Turković, prenela je agencija Anadola.

Dodala je da je Hrvatska prirodni saveznik BiH, koja je, kako je rekla, „spremna da investira u dobre, čvrste i iskrene odnose”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.