U trendu

Turska: Istraga dve saobracajne nesrece, poginulo najmanje 35

ISTANBUL – Turske vlasti istražuju danas dve odvojene saobraćajne nesreće, u kojima je prethodnog dana poginulo najmanje 35 ljudi.

U obe saobraćajne nesreće, među stradalima bilo je i onih koje su prvi došle na lice mesta kako bi pružili pomoć, prenosi AP.

Subotnje nesreće dogodile su se na 250 kilometara jedna od druge, u južnoj Turskoj.

Prva nesreća dogodila se na autoputu između Gaziantepa i Nizipa, kada se putnički autobus sudario sa timovima hitne pomoći koji su došli na lice mesta u provinciji Mardin, zapadno od Derika.

Među 15 poginulih su tri vatrogasca, dva bolničara i dva novinara, prema rečima ministra unutrašnjih poslova Sulejmana Sojlua, a osam žrtava je bilo iz autobusa.

Novinska agencija Ilhas saopštila je da su dvojica njenih novinara poginula nakon zaustavljanja da pruže pomoć ljudima koji su učestvovali u prvoj nesreći, u kojoj je automobil sleteo sa autoputa i skliznuo niz nasip.

Guverner Gaziantepa Davut Gul rekao je da su 22 osobe povređene u drugoj saobraćajnoj nesreći.

Druga nesreća dogodila se juče popodne u Deriku nakon što su otkazale kočnice jednog kamiona, zbog čega je udario u još dva vozila u blizini benzinske pumpe.

Dok su prvi reagovali na licu mesta i gomila se okupljala da posmatra, drugi kamion je izgubio kontrolu i uleteo u njih.

Ministar Sojlu je rekao da je 20 ljudi poginulo, a 26 ih je povređeno.

„Među nastradalima je i policajac, a dvojica vozača privedena su nakon pokretanja istrage“, rekao je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.