U trendu

Turska vlada najavila posetu egipatskog ministra spoljnih poslova S. Šukrija

ANKARA – Egipatski ministar spoljnih poslova Sameh Šukri će najverovatnije ponovo posetiti Tursku ove nedelje, saopštila je danas turska vlada dodajući da je moguć napredak u međusobnim odnosima dve zemlje i ponovno slanje zvaničnih diplomatskih izaslanika posle desetogodišnjeg prekida odnosa.

Ministar inostranih poslova Turske Mevlut Čavušoglu izjavio je danas za turske medije da će njegov egipatski kolega uskoro doći u posetu, preneo je Rojters podsećajući da je Šukri posetio Tursku pre dve nedelje kako bi pokazao solidarnost svoje zemlje nakon razornih, smrtonosnih zemljotresa.

„Nadamo se poseti ove nedelje, ali više detalja će biti poznato u sredu“, rekao je Čavušoglu.

On je rekao da je „vreme da se preduzmu konkretni koraci“ i da bi u toku Šukrijeve posete, mogli biti imenovani ambasadori.

Šef diplomatije Turske posetio je Kairo prošlog meseca, 10 godina od prekida diplomatskih odnosa zbog svrgavanja Mohamed Mursija, tadašnjag predsednika Egipta i saveznika Ankare.

Šukri je tokom posete Turskoj pre dve nedelje potvrdio da je razgovarao sa turskim zvaničnicima o mogućnosti da se u odgovarajuće vreme obnove puni diplomatski odnosi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.