U trendu

Turski novinar otpuĆĄten zbog „tvita“ protiv Erdogana

Turski novinar Kadri Gursel dobio je otkaz jer je porukom na svom Tviter nalogu aludirao da je predsednik te zemlje RadĆŸep Tajip Erdogan odgovoran za bombaĆĄki napad u Suruču, u kojem su ubijene 32 osobe, a povređeno oko 100.

Gursel je juče na toj druĆĄtvenoj mreĆŸi napisao da je „sramotno“ ĆĄto svetski lideri upućuju saučeơće „glavnom uzroku za terorizam Islamske drĆŸave“, prenosi AP.

Turske vlasti su za bombaĆĄki napad u Suruču optuĆŸile Islamsku drĆŸavu, koja se bori protiv kurdskih snaga na drugoj strani granice sa Sirijom.

Eksplozija u gradu Suruč, naseljenom preteĆŸno Kurdima podstakla je spekulacije o bliskim vezama turske vlade i dĆŸihadista, pisao je juče turski list „Zaman“.

Osim toga, neki mediji, pozivajući se na svedočenje jedne medicinske sestre, naveli su da kćerka predsednika Erdogana vodi „tajnu“ bolnicu na jugu za ranjene pripadnike Islamske drĆŸave koji se bore protiv vlade sirijskog predsednika BaĆĄara al-Asada.

U međuvremenu, premijer Ahmet Davutoglu je odbacio optuĆŸbe da je vlada u proĆĄlosti prećutno podrĆŸavala dzihadiste i nehotice doprinela bombaĆĄkom napadu u Suruču.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.