U trendu

Tuzilac: Moguće krivične prijave za pojedince sa seta

SANTA FE – Neki od ljudi koji su rukovali oružjem na setu vestern filma „Rast“ Aleka Boldvina, suočavaju se sa krivičnim prijavama nakon smrtonosne pucnjave tokom snimanja u kojoj je život izgubila snimateljka Halina Hačins, saopštio je okružni tužilac u američkoj državi Novi Meksiko.

„Svi koji su učestvovali u rukovanju i upotrebi vatrenog oružja na ovom snimanju imali su obavezu da se ponašaju na način da bezbednost drugih ne bude ugrožena“ izjavila je u subotu tužilac okruga Santa Fe Meri Karmak Altvajs, prenosi Rojters.

Ona je rekla da neke od tih osoba mogu biti krivično gonjene zbpg svojih postupakaa i propusta tokom snimanja filma i da tek treba da donese odluku o mogućim optužbama.

Glumac Alek Boldvin negirao je odgovornost za smrtonosni incident na snimanju filma „Rast“, u kojem je poginula direktorka fotografije Halina Hačins.

U ekskluzivnom intervjuu za ABC Njuz rekao je da bi se „ubio da veruje da je njegova krivica“.

U prvoj ispovesti od tragičnog događaja, glumac je rekao da on nije povukao obarač pištolja rekvizita i da ne veruje da će biti krivično gonjen.

„Neko je odgovoran za to što se desilo, a to nisam ja. Da mislim da sam odgovoran ubio bih se i to ne kažem olako“, ispričao je glumac novinaru Džordžu Stefanopulosu, preneo je Glas Amerike.

U pucnjavi je ranjen i reditelj Džoel Suza. Incident na snimanju filma u Santa Feu Novom Meksiku i dalje istražuju nadležni organi te savezne države. Za sada niko nije krivično gonjen.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar