U trendu

Tužilaštvo BiH: I Kavazović može biti prijavljen istražnim organima

SARAJEVO – Poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović može biti prijavljen istražnim organima zbog izjave „zemlju treba braniti oružjem, ako institucije BiH padnu“, rečeno je u Tužilaštvu BiH.

„Sve osobe i građani koji smatraju da u delima određenih osoba ima elemenata krivičnih dela mogu to prijaviti nadležnim agencijama i institucijama za provođenje zakona“, navodi se u odgovoru Tužilaštva BiH na pitanje Srne da li u Kavazovićevim izjavama ima krivične odgovornosti.

Skandalozna izjava Kavazovića naišla je na žestoke reakcije zvaničnika Republike Srpske, a reagovao je i Hrvatski narodni sabor koji je obraćanje poglavara Islamske zajednice u BiH okarakterisao kao poziv na rat i zatraženo je izvinjenje.

Kavazović je za MTV Igman (muslimansku televiziju) izjavio da je „današnja borba u institucijama BiH“ i da se ne smije dozvoliti da se one ruiniraju.

„Moramo pokazati da smo na sve načine spremni da branimo institucije BiH, a ako one padnu, a imali smo to 1992. godine, moramo biti spremni da branimo ovu zemlju i oružjem“, naveo je Kavazović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar