U trendu

Tužilastvo ce traziti obdukciju tela devojcice iz Kaknja

SARAJEVO – Iz Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu potvrđeno je da će tražiti obdukciju tela dvoipogodišnje Džene Gadžun iz Kaknja, nakon što je preminula rano jutros, prenosi portal Klix.

Istaknuto je da MUP Kantona Sarajevo pod nadzorom Tužilaštva intenzivno preduzima radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti.

Muris Gadžun, Dženin otac, jutros je objavio da je njegova kćerka preminula. Đevojčica je operisana u sarajevskoj privatnoj oftamološkoj ordinaciji „Dr. Halimić“. Nakon toga se njeno zdravstveno stanje zakomplikovalo, zbog čega je smeštena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS). Džena je bila u komi.

Iz jedine laboratorije ovlaštene za verifikaciju medicinskih aparata Verlab saopštili su da uređaji iz spomenute ordinacije nisu bili na njihovom spisku, a iz lekarske komore Kantona Sarajevo navedeno je da lekarka koja je operisala Dženu nije imala njihovu licencu.

Kantonalna inspekcija je u međuvremenu izvršila nadzor u spomenutoj privatnoj zdravstvenoj ustanovi, a kantonalni ministar zdravlja Haris Vranić je najavio kontrolu svih privatnih zdravstvenih ustanova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar