U trendu

Tviter blokirao 70.000 naloga Kuanona,Amazon ih isto uklanja

VAŠINGTON – Kompanija Tviter saopštila je da je od petka suspendovala više od 70.000 naloga, koji su bili prvenstveno posvećeni deljenju sadržaja Kuanona, nakon prošlonedeljnog nasilja u Vašingtonu, kada su pristalice aktuelnog predsednika Donalda Trampa upale u zgradu Kongresa.

I kompanija Amazon je saopštila da radi na uklanjanju nekih proizvoda Kuanona sa svog onlajn tržišta, navodeći kao razlog pravila o zabrani prodaje uvređivog materijala ili drugog neprikladnog sadžzaja.

„Imajući u vidu nasilne događaje u Vašingtonu i povećani rizik od štete, počeli smo da u petak popodne trajno suspendujemo hiljade naloga, koji su prvenstveno posvećeni deljenju sadržaja Kuanona“, naveo je Tviter.

Kako dodaje ova kompanija, na tim nalozima delio se štetan sadržaj koji se dovodi u vezi sa Kuanonom i uglavnom su bili posvećeni širenju teorija zavere kroz servis.

Kako prenosi Rojters, pristalice Kuanona širili su teorije zavere na društvenim mrežama, koje uključuju neosnovane tvrdnje da se Tramp tajno bori protiv seksualnih predatora dece, među kojima su istaknute demokrate, holividuske zvezde i saveznici „duboke države“.

„Duboka država“ jedna je od teorija zavere koja govori o dosluhu i prijateljskim odnosima u američkom političkom sistemu i stvaranju tajne vlade unutar legitimno izabrane vlade.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.