U trendu

U fokusu programa Komšićevog DF odnosi sa SRB i HR

SARAJEVO – Predsednik Demokratske fronte Željko Komšić, kandidat za hrvatskog člana Predsedništva BiH objavio je izborni program u čijem fokusu su, između ostalog, odnosi i građanica sa Srbijom i Hrvatskom.

„Zato ćemo i ovo pitanje otvoriti, tražeći od Srbije da potpiše ugovor s Bosnom i Hercegovinom o korišćenju postojećih hidroelektrana na reci Drini, kao što ćemo zahtevati da se svaka eventualna izgradnja novih hidroelektrana, kao i eventualna izgradnja aerodroma u Trebinju mora dogovoriti s nadležnim državnim institucijama Bosne i Hercegovine“, navedeno je u programu, preneo je sarajevski portal Klix.

Kaže da DF neće i ne može dozvoliti da se na BiH vrši pritisak iz susedstva što kroz delove administracije EU, da prihvati ono što, kako kaže, nije interes Bosne i Hercegovine i njenih građana.

„Posebno nećemo nikada dozvoliti da se kroz sistem lobiranja u Briselu, što potiče od pojedinih zemalja članica, u Bosni i Hercegovini u mirnodopskim uslovima ostvaruju ratni ciljevi, koje su najviše sudske instance pravosnažno označile kao udruženi zločinački poduhvat“.

Programom se tretira i pitanje odnosa BiH sa NATO i EU, kao i utvrđivanje granice s Hrvatskom, pitanje odlagališta nuklearnog i radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori, korišćenje hidropotencijala Buškog jezera i , utvrđivanje granice na moru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.