U trendu

U Francuskoj uhapšeno 700 ljudi, 575 u Parizu

PARIZ – Tokom protesta „ÅŸutih prsluka“ u Francuskoj je danas uhapÅ¡eno oko 700 ljudi, od kojih 575 u Parizu, među kojima su 272 osobe zadrÅŸane u policiji, javljaju francuski mediji.

Snage reda sprovode od jutros kontrole na punktovima na kojima se demonstranti okupljaju, i tom prilikom oduzimaju demonstrantima opremu kao što su zaštitne naočare, kacige i sprejevi.

Preventivna hapšenja se sprovode zbog sumnje da demonstranti koji poseduju takvu opremu planiraju nasilje nad ljudima ili uništavanje objekata.

Francuski mediji procenjuju da na današnjim protestima učestvuje manje demonstranata nego na protestima prošle subote, jer je danas u podne procenjeno da je na ulice u francuskim gradovima izašlo 31.000 demonstranata, dok ih je 1. decembra sredinom dana bilo 36.000.

„Figaro“ prenosi da se na Jelisejskim poljima odvijaju mirni protesti i da je situacija relativno opuÅ¡tena u toj aveniji, naročito s obzirom na prethodne proteste koji su tamo bili praćeni neredima i nasiljem.

Situacija je, međutim, napetija u velikim pariskim bulevarima gde su oko podne podignute barikade, navodi pariski dnevnik.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar