U Italiji ceo april sve zatvoreno

RIM – Italijanska vlada odobrila je novi paket anti-kovid mera koji potvrđuje ono što su mediji već najavljivali, a to znaci da će u aprilu cela zemlja ostati u režimu umereno teških i teških epidimioloških ograničenja, piše agencija Ansa.

To znači zabrana kretanja i poseta, izuzev u dane predstojećeg uskrsa kada je dozvoljeno da dve osobe iz jednog mogu posetiti drugo domaćinstvo.

Ostaju zatvoreni barovi, restorani, sem za kućnu dostavu, fiskulturne sale, pozorišta, muzeji, teretane, frizerski saloni, na znazi ostaje policijski sat od 22 do 5 ujutro narednog dana, i zabrana putovanja među regijama.

Jedina velika novost u odnosu na predhodne periode, kada su mere kao sada bile veoma slične totalnom zatvaranju, je početak rada direktne nastave u osnovnim školama.

Polovinom aprila vlada će ponovo razmotriti epidemiološku situaciju i, ako to prilike dozvole, olabaviti neke mere ograničenja.

U koalicionoj vladi koju čine strane i desnog i levog centra, dogovor o novim anti-kovid merama nije postignut ni brzo ni lako.

Lider stranke “Liga”, Mateo Salvini ponovio je da njegova partija podržava mere ali samo ako predvidzaju skoro otvaranje proizvodnih aktivnosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.