U trendu

U Ljubljani novi protesti protiv mera i kovid propusnica

LJUBLJANA – Više hiljada demonstranata opet je u sredu u Ljubljani protestovalo zbog protivepidemijskih mera vlade Janeza Janše, posebno obaveznih kovid propusnica, a neki su tražili i vladinu ostavku.

Neprijavljen protest u večernjim satima protekao je uz povećano prisustvo policije, ali bez izgreda i intervencije policije koja je kordonom sprečila odlazak demonstranata pred zgradu parlamenta, te identifiovala nekoliko osoba među demonstrantima, a najmanje jednog i privela, prenosi Hina.

Opozicija je juče u parlamentarni postupak inače uložila zahtev za opoziv ministra unutrašnjih poslova Aleša Hojsa, predloživši njegovu smenu zbog kako kažu preterane upotrebe represivnih mera prema demonstrantima u zadnjih nekoliko protestnih okupljanja.

Hojs ima poverenje premijera Janeza Janše koji je prošle godine odbio njegovu ostavku nakon jedne medijsko-političke afere.

Opozicija je za interpelaciju ministra prikupila 43 potpisa poslanika, skoro polovinu od ukupnog broja članova parlamenta u kojem je 90 poslanika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar