U trendu

U Melitopolju postavljena nova gradonačelnica

LAVOV – Regionalna uprava Zaporožja saopštila je danas da je u ukrajinskom gradu Melitopolju, koji kontrolišu ruske snage, postavljen novi gradonačelnik nakon što je izabrani gradonačelnik priveden u petak.

Ivana Fedorova, izabranog gradonačelnika Melitopolja, u petak su uhapsili naoružani ljudi, a tužilaštvo u Luganjskoj Narodnoj Republici (LNR) koju podržava Rusija podiglo je optužnicu protiv njega, prenosi CNN.

Novopostavljena gradonačelnica je Galina Danilčenko, bivša članica gradskog veća, navodi se u saopštenju na sajtu regionalne administracije Zaporožja.

Danilčenko, koju građani nisu izabrali za gradonačelnicu, predstavljena je na lokalnoj televiziji kao vršilac dužnosti gradonačelnika, navodi se u saopštenju.

U svojoj televizijskoj izjavi, koju je administracija objavila na mreži Telegram, Danilčenko je poručila da je njen „glavni zadatak da preduzme sve neophodne korake da se grad vrati u normalu“.

Ona je upozorila da u Melitopolju još ima ljudi koji će pokušati da destabilizuju „situaciju i izazovu loše ponašanje“.

„Molim vas da ostanete pametni i da ne popuštate pred ovakvim provokacijama. Apelujem na poslanike koje bira narod na svim nivoima. S obzirom da vas je izabrao narod, vaša je dužnost da brinete o dobrobiti svog naroda“, poručila je novopostavljena gradonačelnica i predložila osnivanje Komiteta narodnog izbora koji bi doprineo „rešavanju svih kritičnih pitanja za Melitopolj i melitopoljsku oblast“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.