U trendu

U Nemačkoj uhapšen srpski državljanin zbog više ubistava i napada

ŠTUTGART – U Nemačkoj je danas uhapšen srpski državljanin (31) osumnjičen za dva ubistva i niz nasilnih napada na starije osobe, saopštila je nemačka policija.

On se sumnjiči da je ubio 77-godišnju ženu u decembru 2022. i 89-godišnju ženu u januaru ove godine u blizini grada Švebiš Hal na jugozapadu zemlje, preneo je portal Švabiše Post.

Kako navodi list, potraga za osumnjičenim trajala je poslednjih nekoliko nedelja, a u njoj su učestvovale specijalne policijske snage.

„Specijalna jedinica u bliskoj saradnji sa javnim tužilaštvom u Švebiš Holu istraživala je gotovo danonoćno poslednjih nedelja“ rekao je portparol policije u Alenu, najbližem velikom gradu.

Prema rečima glavnog detektiva Jorga Majnharta, tragovi DNK igrali su ključnu ulogu u hapšenju ubice.

„Ostali DNK uzorci su trenutno na analizi,“ rekao je viši javni tužilac Harald Lustig.

Prošle nedelje, 89-godišnja žena otkrivena je mrtva u svom stanu nedaleko od Švebiš Hala, što je navelo policiju da preispita smrt 77-godišnje žene u decembru prošle godine, čije je telo pronađeno u njenom stanu u stanu u Švebiš Halu, u blizini Štutgarta, a policija pretpostavlja da su obe žene ubijene

Smrt 94-godišnje žene, čije je telo pronađeno u Švebiš Halu u oktobru 2020. godine u blizini stana mrtve 77-godišnjakinje, donedavno je bila nerazjašnjena, jer je slučaj zatvoren u septembru 2021. zbog nedostatka dokaza.

Istražitelji su identifikovali paralele u sva tri slučaja, budući da su sve žrtve bile starije žene iz istog kraja i ubijene su sredom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.