U trendu

U nevremenu na području osječko-baranjske županije oštećeno 11 škola

ZAGREB – Tokom nevremena u subotu prijavljena su oštećenja na 11 škola na području Osječko-baranjske županije u Hrvatskoj, ali je planirano da se nastava tokom sutrašnjeg dana normalno odvija, izvestio je danas županijski Štab civilne zaštite.

Načelnik štaba Mato Lukić, izjavio je novinarima da je županijski centar 112 primio preko 200 dojava vezanih za nevreme koje je zahvatilo županiju i olujni vetar koji je na trenutke imao udare od preko 90 kilometara na sat, prenosi Hina.

Dojave su se odnosile na nestanke električne energije, prepreke u drumskom saobraćaju, kao i oštećenja krovova, trotoara i pešačkih staza.

Alarmirane su sve hitne službe civilne zaštite, koje su izašle na teren i sanirale štetu tokom samog nevremena, a jedan deo koji nije mogao da bude saniran zbog mraka biće obavljen danas i u ponedeljak, rekao je Lukić.

Osječki načelnik gradskog Štaba CZ-a Dragan Vulin izvestio je kako su pripadnici osječke Javne profesionalne vatrogasne jedinice (JPVP) uklonili deo ploča s juče oštećenog krova osječke glavne pijace, koje su mogle da ugroze građane.

„U ponedeljak očekujemo završetak sanacije, pa otvoreni deo pijace ni sutra neće raditi. Pijaca bi s radom trebalo da počne u utorak“, rekao je Vulin.

On se posebno zahvalio osječkim vatrogascima, na intervenciji u osječkom Kliničkom bolničkom centru (KBC) kojom su sprečili da vetar odnese krovove s nekih zgrada u krugu bolnice.

Prijavljena su ukupno četiri oštećena automobila. Vatrogasci su imali 27 intervencija, a vetar je na javne površine i ulice srušio 10 stabala, a najvažnije je da tokom jučerašnjeg nevremena niko nije povređen, rekao je Vulin.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.