U trendu

„Ubijeno 80 američkih terorista“: Pogledajte trenutak udara iranskih projektila na američku vojnu bazu

Iranska državna televizija objavila je danas da je najmanje 80 „američkih terorista“ ubijeno u iranskom napadu na američke ciljeve u dve baze u Iraku, kao i snimke za koje tvrdi da prikazuju trenutak kada su Iranci napali vazdušnu bazu u Iraku u kojoj su smešteni američki vojnici.

– Dolazi, dolazi… Treća dolazi – čuje se na dramatičnom snimku, za koji se veruje da prikazuje trenutak raketiranja iračke vazdušne baze Ain-Asad.

Glasovi uznemirenih ljudi čuju se na kratkom videozapisu koji su objavili neki od vodećih svetskih medija, a snimak prikazuje i nekoliko bljeskova koji dolaze iz daljine u kojoj je smeštena ova baza.

Nakon bljeskova, usledio je i zvučni udar od eksplozije.

Pozivajući se na neimenovani visok izvor u Revolucionalnoj gardi, Iran je naveo da u domašaju ima 100 drugih ciljeva u regionu ako Vašington preduzme mere odmazde, prenosi Rojters.

Televizija tvrdi da američki predsednik pokušava da umanji štetu od iranskih raketnih napada na američke ciljeve u Iraku tvitovima da je „sve u redu“.

Takođe se navodi da su američki helikopteri i vojna oprema „teško oštećeni“, a da nijedna iranska raketa nije presretnuta.

Tramp je posle napada na Tviteru naveo da je sve u redu, dok američke televizijske mreže navode da u napadu nije bilo američkih žrtava.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.