U trendu

Učenici oborili svetski rekord u brzini zamene guma

BEČ – Poznati austrijski lanac autoservisa „Lucky Car“, našeg zemljaka Ostoje Matića, ušao je u Ginisovu knjigu svetskih rekorda.

Matićevi učenici najbrži su na svetu u menjanju sve četiri gume na putničkom automobilu.

Ekipa „Lucky Car-a“ oborila je dosadašnji svetski rekord u menjanju guma koji je bio na 58,43 sekunde.

Naime, Stefan Kuzmić, Džafar Rasul, Mert Batmaz, Abdula Abdula, Dimitri Lafazanis i Adrian Mandić promenili su sve četiri gume za samo 49,03 sekunde.

Inače, Miodrag Obradović bio je glavni trener tima, a Laura Marković vođa ekipe.

Matić, koji je i sam od učenika zanata postao osnivač firme, kaže da je njegova vizija, koja je osnova kompanije, da se počinje kao učenik, postane šef filijale i kasnije partner franšize sa sopstvenom radionicom „Lucky Car“.

„Naš recept za borbu protiv nedostatka radne snage, jeste da obučavamo sopstvene mlade i omogućavamo im stalno napredovanje u znanju“, dodao je on.

Direktor kompanije „Lucky Car“ Mitar Kos objasnio je da je ova firma pre dve godine kupila veliki austrijski lanac „Midas“, koji se bavi mehanikom, kao i zamenom guma.

„Našoj kompaniji puno znači što smo sada u Ginisovoj knjizi svetskih rekorda, što se u njoj nalaze imena naših učenika. Oni su uspeli da uđu u istoriju. Naš cilj je bio da pokažemo da imamo vrhunski tim, odnosno kakvi su tek naši majstori, kada imamo takve učenike“, objasnio je Kos.

On je ukazao da „Lucky Car“ mnogo polaže na radnu snagu, njihovo stalno napredovanje i obrazovanje.

„Godinama se borimo protiv nedostatka radne snage u našoj privrednoj grani i svake godine privlačimo učenike u našu firmu“, rekao je Kos dodajući da „Lucky Car“ ima puno poverenje u svoje zaposlene, a tako i učenike koji su sada to poverenje i opravdali na najlepši mogući način.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar