U trendu

Uhapsen osumnjiceni za oruzani napad u njujorskom metrou

NJUJORK – Njujorške vlasti uhapsile su čoveka osumnjičenog da je u utorak bacao dimne bombe i pucao iz vatrenog oružja na putnike u njujorškom metrou, kada su povređene 23 osobe, izjavio je gradonačelnik Erik Adams.

„Njujorčani, uhvatili smo ga. Imamo ga. Zaštitićemo građane Njujorka i uhapsiti sve one koji veruju da mogu nekažnjeno da terorišu Njujorčane“, poručio je gradonačelnik Adams na konferenciji za novinare, prenosi Rojters.

Komesar njujorške policije Kičant L. Sevel potvrdio je da je osumnjičeni Frenk Džejms (62), nakon 30-časovne potrage, uhapšen zahvaljujući dojavi.

Osumnjičeni Džejms se suočava sa federalnom optužnicom za teroristički napad u vozilu masovnog javnog transporta, saopštili su njujorški zvaničnici.

Policija je potvrdila da je Džejms u utorak pucao iz poluautomatskog pištolja koji je kasnije pronađen na mestu incidenta na stanici metroa u Bruklinu zajedno sa tri proširena okvira municije, sekirom, pirotehničkim sredstvima i kanisterom benzina.

Pored 10 putnika koji su pogođeni iz vatrenog oružja, od kojih je petoro u kritičnom, ali stabilnom stanju, još 13 ljudi je povređeno tokom paničnog pokušaja bekstva iz vagona metroa punog dima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.