U trendu

Ukrajina: U ruskom napadu na regione na istoku poginule najmanje dve osobe

DONJECK – U ruskom napadu na regione u istočnoj Ukrajini tokom noći poginule su najmanje dve osobe, saopštili su lokalni zvaničnici.

„Pedesetogodišnji muškarac poginuo je u severoistočnom regionu Harkova od posledica ruskog granatiranja tokom noći“, napisao je na Telegramu regionalni guverner Oleg Sinegubov, preneo je Rojters.

Lokalni zvaničnici su saopštili i da je jedna osoba poginula noćas, u odvojenom napadu na Soledar, u istočnoj oblasti Donjecka.

Predsednik Rusije Vladimir Putin naložio je u četvrtak ministru odbrane Sergeju Šojguu da uvede dvodnevni prekid vatre duž cele linije fronta sa Ukrajinom sa početkom u podne 6. januara zbog proslave pravoslavnog Božića.

Ukrajina je odbacila ovaj prekid vatre, a generalštab ukrajinskih oružanih snaga tvrdi da su ruske snage u subotu granatirale desetine položaja i naselja duž linije fronta.

Ukrajinski zvaničnici su izvestili o eksplozijama u regionima koji čine širi region Donbasa – ratnu liniju fronta gde borbe besne mesecima.

Guverner Donjecka Pavlo Kirilenko rekao je da je tokom noći bilo devet raketnih udara na region, uključujući sedam na oštećeni grad Kramatorsk.

Eksplozije su se čule i u gradu Zaporožju, administrativnom centru Zaporoške oblasti, rekao je lokalni zvaničnik, ne dajući nikakav trenutni izveštaj o šteti ili žrtvama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar