U trendu

Ukrajina: Uništeno skladište nafte u Dnjepropetrovsku

KIJEV – Ruska vojska protekle noći izvela je nekoliko vazdušnih udara na Dnjepropetrovsku oblast i pogodila skladište nafte i fabriku, objavio je načelnik oblasne vojne uprave Dnjepropetrovska Valentin Rezničenko na Telegramu.

„Noć je bila alarmantna i teška. Neprijatelj je napao naše regione iz vazduha i pogodio skladište nafte i jedno od postrojenja. Skladište nafte sa gorivom je uništeno. Spasioci se i dalje bore sa plamenom u fabrici. Požar je veliki, gorivo bukti“, napisao je Rezničenko, prenosi Ukrinform navodeći da se još ne zna broj žrtava.

U međuvremenu, ruske snage su se fokusirale na borbe sa ukrajinskim snagama u Donjecku i Lugansku i glavne napore usmerile su na „agresivnu“ operaciju koja ima za cilj uspostavljanje potpune kontrole u Dombasu, saopšteno je iz generalštaba oružanih snaga Ukrajine, prenosi BBC.

U izveštaju se navodi da je bilo kontinuiranih napada i u istočnim delovima zemlje, ali bezuspešnih, kao i da ruske snage nastavljaju napade na Mariupolj, jedan od najteže bombardovanih i oštećenih gradova u Ukrajini, koji ukrajinske trupe brane više od 40 dana.

U izveštaju ukrajinskog generalštaba se tvrdi da Rusija nastavlja da koristi municiju zabranjenu međunarodnim pravom, ali BBC nije uspeo nezavisno da proveri ovu optužbu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.