U trendu

Ukrajinske jurišne trupe iskrcale se u rejon Energodara

MOSKVA – Ukrajinske trupe iskrcale su se kod Energodara na jugu Ukrajine, rekao je danas načelnik proruske uprave tog grada u čijoj se bilzini nalazi nuklearka Zaporožje, Aleksandar Volga.

Prema njegovim rečima, jedinice Oružanih snaga Ukrajine uspele su da blokiraju obližnje odmaralište, prenosi RIA Novosti.

Član proruske administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov rekao je da je uikrajinski jurišni tim pokušao da sleti u blizinu Energodara „kako bi sprečio misiju Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) da stignu u nuklearku Zaporožje.

Naveo je da je ukrajinski tim, prema informacijama sa terena, prešao reku Dnjepar i da pokušava da uspostavi uporište na obali, prenosi Tas s.

Lokalna proruska administracija saopštila je i da ukrajinska strana uoči planirane posete delegacije IAEA nuklearnoj elektrani Zaporožje granatira Energodar i da je u protekla 24 sata zabeleženo više od 60 udara.

Navode i da su tokom protekle noći stradala tri civila, dok je jedna osoba je povređena.

Nuklearka Zaprožje, najveća u Evropi, od marta je pod kontrolom ruskih snaga.

Ruska i Ukrajinska strana danima razmenjuju optužbe za granatiranje nuklearke, što je izazvalo strah od nuklearne katastrofe.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.