U trendu

Ukrala od porodice preko 380.000 evra da bi se kockala

Britanka Kler Rafli (39) ukrala je više od 325.000 funti (380.000 evra) od porodice i rođaka kako bi se kockala i trenutno je na sudskom saslušanju povodom kriminalnih dela o kojima porodica nije dugo znala.

Kler je uzela od svoje bake, koja je bila dementna, 58.000 funti, pre nego što je preminula 2019. godine, iako joj je baka Tereza Lejland ostavila 6.000 funti u testamentu, ali je sud u Liverpulu saznao da je Rafli pobegla sa novcem sa imanja bake pre nego što je ona umrla.

„Kler Rafli je sistematski, bezobzirno i bez kajanja ukrala na stotine hiljada funti od porodice i rođaka, kao i od osoba sa kojima je bila u bliskom kontaktu kao negovateljica“, predočeno je sudu, prenosi britanski „Ekspres“.

Ona je na sahrani bake održala emotivan govor, iako niko od ožalošćenih nije znao za njene postupke.

Uhapšena je u martu 2020. godine kada je sa bankovnog računa oca Rejmonda (62) skinula 91.437 funti.

Tužilac Piter Hasi je pred sudom rekao da je imala pristup očevom računu bez njegovog znanja još od 2014. godine.

Hasi je opisao da je njen otac bio užasnut saznanjem da je stanje na njegovom računu bilo nula.

Na suđenju Rafli je rekao da mu se ceo svet okrenuo kada je shvatio da mu je ćerka, kojoj je bezrezervno verovao, ukrala životnu ušteđevinu.

„Nisam mogao da verujem šta mi je moja krv uradila. Ni u milion godina ne bih pomislio da je Kler sposobna za tako nešto“, rekao je otac.

On je dodao da je takođe ukrala 158.735 funti sa računa majke Delvin, jer je zloupotrebila roditeljsku „finansijsku naivnost“.

Uzela je 17.000 funti i od žene koju je čuvala, Džin Olmond (70).

Braneći optuženu, advokat Džeremi Lasker je priznao da „nema izgovora“ za akcije njegove klijentkinje, ali je pokušao da je opravda činjenicom da „nije krala da bi živela luksuznim životom, već da bi imala novca jer je zavisna od kockanja“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.