U trendu

Varsava: Muskarac navodno postavio eksploziv na ulici

VARŠAVA – Tužilaštvo u glavnom gradu Poljske ispituje danas svedoke i prikuplja dokaze, nakon što je 31-godišnji muškarac navodno postavio snažan eksploziv u prometnom centru Varšave.

Istražni organi zatražili su mišljenje veštaka o vrsti i potencijalnom dometu eksplozivne naprave prema portparolu poljskog tužilaštva, prenosi AP.

Zvaničnica tužilaštva nije iznela druge detalje o uređaju koji je muškarac navodno izvadio iz ranca i stavio na trotoar u ponedeljak, nekoliko blokova od predsedničke palate i u blizini turističkog dela Starog grada.

Više od 300 ljudi učestvovalo je u komemorativnom maršu poljskim žrtvama masakriranim tokom Drugog svetskog rata, kada je policija privela čoveka i evakuisala to područje, a kontradiverziona jedinica uklonila sumnjivu napravu.

Osumnjičeni će biti ispitan u sredu, saopštila je portparolka tužilaštva za Asošijeted pres.

Njemu preti kazna do osam godina zatvora pod optužbom da je potencijalnom eksplozijom ugrozio živote i zdravlje drugih, a saopšteno je da o njemu nema podataka u policijskim evidencijama zbog ranijih krivičnih dela.

Policija je u prvom trenutku opisala situaciju kao „ozbiljnu“, ali nije bilo eksplozije i nije bilo izveštaja da je neko povređen u ovom incidentu, prenosi AP.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.