U trendu

VB: Odseli u hotelu da izbegnu kovid, pa se otrovali hranom

LONDON – Porodica koja se vraćala u Veliku Britaniju morala je da odsedne u hotelskom karantinu zbog anti-kovid mera, ali je na kraju završila u bolnici zbog trovanja hranom.

Ebi Pasengrou (34) i njen jednogodišnji sin su morali da budu hospitalizovani na tri dana zbog, kako kažu, obroka koje su dobiale u hotelu pored aerodroma Hitrou, prenosi „Miror“.

Ebi i njen suprug Etjen, kao i dva deteta, vraćali su se sa četvoromesečnog boravka u Južnoj Africi, jer je ta afrička zemlja bila na britanskoj crvenoj listi.

Prvobitno su planirali da se u decembru kratko zadrže u Južnoj Africi.

Etjen (41), koji je došao u Veliku Britaniju iz Južne Afrike 1999. je rekao da je njegova supruga „završila na infuziji, jer je previše dehidrirala“.

„Hotel je odbio da prizna grešku i odbio je da se izvini. Ovo je najgore iskustvo koje smo imali, a ne tiče se samo hotelskog iskustva“, rekao je Etjen.

Porodica je rekla da je Ebi, teoretski, mogla da zarazi dvojicu londonskih taksista koji su ih vozili u bolnicu.

Etjen je dodao da je porodica morala da čeka dva meseca da hotel organizuje transport do bolnice, za koji je uprava hotela rekla da će biti „u medicinskim uslovima“, ali je na kraju bio „običan taksi.“

U bolnici, Ebi je stavljena na odeljenje sa kovid pacijentima, a onda je otpuštena iz bolnice i vraćena u hotel sa drugim taksi vozačem.

„Ovo je smešno, zar ne… kada već imate posla sa osobama koje možda imaju kovid“, dodao je Etjen.

U izveštaju lekara se ukazuje na to da stručno osoblje iz bolnice veruje da su se majka i sin otrovali hranom u hotelu.

Portparol hotela je rekao da je „izvršena detaljna istraga“ i da su „medicinari utvrdili da je malo verovatno da je u pitanju trovanje hranom, jer nije bilo nijednog drugog slučaja trovanja u hotelu“.

Svi putnici koji ulaze u Englesku iz zemalja koje su na crvenoj listi moraju odmah u karantin na deset dana.

Iako su platili 2.000 funti (2.300 evra), pojedini gosti su se žalili na lošu uslugu i slabo poštovanje anti-kovid protokola.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.