U trendu

Velika tragedija: Nakon pada helikoptera telo bivšeg svetskog prvaka pojeli medvedi

Trojica Rusa poginula su nakon pada helikoptera kojim je upravljao bivši peterostruki juniorski prvak sveta u biatlonu. Olupina helikoptera u kojoj se nalazio nekadašnji svetski prvak pronađena je na Kamčatki 17. jula. Pronađene su tri mrtve osobe, a ruski mediji preneli su zastrašujuće činjenice o nesreći.

Malinovski je stradao 16. jula zajedno sa Zojom Kaigorodovom i Sergejem Kolesnjakom. Sledećeg dana kosti troje ljudi otkrivene su u blizini prijevoja Semjačkov, 13 kilometara od vulkana Uzon. Ruski, ali i svetski mediji pišu da su mrtva tela trojice stradalih iskasapili i pojeli medvedi.

Prema vestima Channel Five u Rusiji, ministarstvo za vanredne situacije dalo je prve informacije o tragediji. Nesreća se dogodila tokom devetodnevnog obilaska tog područja u uslovima koji nisu bili pogodni za letenje. Helikopter je trebalo da sleti u susedno selo Milkovo u 7 sati po lokalnom vremenu. Međutim, komunikacija helikoptera je prestala, što je dovelo do potrage, prenosi Index.hr.

Bio je sjajan biatlonac, a ÅŸeleo je da bude pilot

Lokalni mediji napominju da je helikopter bio u vlasništvu kompanije Vzlyot, čiji je vlasnik Igorov otac Vladimir Malinovski. Ovaj 25-godišnjak bio je veliki zaljubljenik u vazduhoplovstvo i u njemu su se sukobile dve şelje. S jedne strane pokušao je da nastavi karijeru kao biatlonac, ali glavni cilj mu je bio da postane pilot.

Studirao je u Tehničkoj školi civilnog vazduhoplovstva. Pre tri meseca dobio je dozvolu za pilota Mi-8, a sports.ru navodi da je rasprodao sportsku opremu jer je imao şelju da bude pilot.

Dejli Mejl piÅ¡e da je odlazak Malinovskog oplakala ruska i svetska biatlonska zajednica. Yuri Kaminsky, glavni trener ruske muÅ¡ke nacionalne biatlonske reprezentacije, rekao je za sportsku kuću Match TV: “Svima nam je jako ÅŸao. Dugo je bio deo naÅ¡e muÅ¡ke ekipe i puno je obećavao. Bio je divan čovek i veliki sportista. Koliko znam, dvoumio se da li da ostavi biatlon ili ne, fokusira se samo na letenje ili ne. Bio je tako mlad.”

“IBU i cela biatlonska porodica ÅŸale zbog gubitka Igora Malinovskog, petostrukog juniorskog svetskog prvaka i takmičara Svetskog kupa. Uvek ćemo ga pamtiti kao velikog biatlonca. IzraÅŸavamo saučešće njegovoj porodici“, rekao je predsednik IBU-a O. Dahlin.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.