U trendu

Veljiaj: U Tirani stradalo oko 500 objekata

TIRANA – Gradonačelnik Tirane, Erion Veljiaj, izjavio je da je, prema prvim procenama, u tom gradu od serije današnjih zemljotresa stradalo oko 500 zgrada.

Veljiaj je za Evronjuz rekao da su u Tirani otvoreni svi prihvatni centri za smeštaj građana, koji su morali da napuste svoje domove.

U tim centrima su uglavnom smešteni, prema njegovim rečima, stari i bolesni, pa im je obezbeđena i stalna medicinska nega.

Osoblje u tim centrima će raditi 24 sata, a centri će biti otvoreni sve dok ne budu izvršene stručne procene stepena ugroženosti svih objekata.

„U ovom trenutku je najvažnije da spasimo ljudske živote, a sve drugo će kasnije biti nadoknađeno“, rekao je gradonačelnik Tirane.

Veljiaj je rekao i da šteta koju je pretrpela Tirana nije ni blizu onoj koja je nastala u Draču i Timonu, gde je praktično bio epicentar najsnažnijeg potresa, koji je bio 6,3 stepena.

Primetio je i da je ova prirodna katastrofa pokazala ogroman nivo solidarnosti među građanima, koji su, kako je rekao, u ovim najtežim trenucima pokazali svoje pravo lice.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar