U trendu

Vesna Medenica ostaje na slobodi

PODGORICA – Viši sud u Podgorici ponovo je danas doneo rešenje o ukidanju pritvora nekadašnjoj predsednici Vrhovnog suda Vesni Medenici i ponovilo da nema opasnosti od njenog bekstva.

Ova odluka Višeg suda doneta je nakon što je Apelacioni sud juče prihvatio žalbu tužilaštva i ukinuo rešenje o puštanju Vesne Medenice da se brani sa slobode.

U obrazloženju Višeg suda o ukidanju pritvora Vesni Medenice se navodi, između ostalog, da raspoložive činjenice ne ukazuju na konkretnu opasnost od njenog bekstva, koja bi opravdavala produženje pritvora kao mere obezbeđenja prisustva okrivljene u daljem toku postupka ili neke druge mere za obezbeđenje prisustva usled čega je odlučeno da se odbije predlog Sprvijalnog državnog tužilaštva, preneli su podgorički mediji.

Specijalno državno tužilaštvo tereti Medenicu da je počinila krivična dela stvaranja kriminalne organizacije i protivzakonit uticaj.

Ona je osumnjičena da je učestvovala u stvaranju kriminalne organizacije, koju je predvodio njen sin Miloš Medenica, koji je i dalje u pritvoru.

Medenica je uhapšena 17. aprila ove godine, na Aerodromu Podgorica.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.