U trendu

Vidodo: porodicama žrtava avionske nesreće biće isplaćena odš

DŽAKARTA – Predsednik Indonezije Džoko Vidoko prisustvoao je danas uručenju prvih naknada iz kompenzacionog fonda rođacima žrtava nedavne avionske nesreće i potvrdio da će porodice svih nastradalih u padu aviona kompanije „Srividžaja er“ dobiti odštetu.

Vidodo je posetio danas komandni centar na međunarodnom aerodromskom terminalu u Džakarti gde su prikupljene tone avionskog otpada koji su ronioci izvukli sa morskog dna, kako bi se utvrdilo zbog čega se Boing 737-500 srušio u Javansko more ubrzo nakon poletanja iz Džakarte 9. januara, kada su poginule 62 osobe, prenosi AP.
„Srividžaja er“ ponudila je rođacima isplatu osiguranja u iznosu od 89.100 dolara , u skladu sa indonežanskim zakonom koji predviđa da se takva naknada mora ponuditi u roku od 60 dana od trenutka nesreće.
Još uvek traje potraga za drugom crnom kutijom, snimačem glasa u pilotskoj kabini aviona, dok je snimač podataka o letu pronađen tri dana nakon pada aviona, a zvaničnici su rekli da su se podvodni lokatori pričvršćeni na obe crne kutije otporne na pad, pomerili usled udara, navodi agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.